• Buradasın

    5 dakikada köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    5 dakikada köfte yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 2 su bardağı ince bulgur 12
    • 1,5 su bardağı kaynar su 12
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 12
    • 2 yemek kaşığı biber salçası 12
    • 1 yemek kaşığı pul biber 1
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1
    • 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1
    • 1 yemek kaşığı isot 1
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 12
    • 1/2 limonun suyu 1
    • 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1
    • 1 büyük soğan 1
    • 2 diş sarımsak 1
    • 1 tutam kıyılmış maydanoz 1
    Yapılışı:
    1. Bulguru ıslatıp beş dakika şişmesi için kenara bırakın 1.
    2. O arada maydanoz hariç bütün malzemeleri bir kaba koyup hazır edin 1.
    3. Soğan ve sarımsağı robotta incecik çekilip suyunu sıkın 1.
    4. Hepsini bulgurun üzerine dökün ve kaşıkla karıştırın 1.
    5. El blenderı ile yukarıdan aşağı doğru hareketler yaparak 7-8 dakika çiğ köfteyi çekin 1.
    6. Elinizle şekillendirin ve limon, marul ile servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Köfte ızgarada kaç dakikada pişer?

    Izgarada köfte pişirme süresi her iki tarafı da 4-5 dakika olarak belirlenmiştir.

    5 dakikada hangi köfte yemeği yapabilirim?

    5 dakikada yapabileceğiniz köfte yemekleri arasında iki farklı tarif öne çıkmaktadır: 1. Çiğ Köfte: İnce bulgur, salça ve baharatlarla hazırlanan bu tarif için malzemeleri karıştırıp el blenderı ile 7-8 dakika çekmek yeterlidir. Malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur, 1,5 su bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası vb.. 2. Airfryer'da Köfte: Kıyma, soğan, baharat ve galeta unu ile hazırlanan bu tarif, airfryer'da 14 dakika pişirilerek hazır hale gelir. Malzemeler: 400 gr kıyma, 1,5 yemek kaşığı galeta unu, 2 yemek kaşığı su, 1 adet soğan, 1 çay kaşığı karbonat.

    Köfteye kaşar hangi aşamada konur?

    Köfteye kaşar peyniri iki farklı aşamada konulabilir: 1. Yoğurma aşamasında: Kıyma, soğan, galeta unu, yumurta ve baharatlarla birlikte yoğrulurken kaşar peyniri de eklenerek karıştırılır. 2. Şekillendirme aşamasında: Hazırlanan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde yuvarlandıktan sonra, köftelerin ortasına rendelenmiş kaşar peyniri konularak kapatılır ve şekil verilir.

    Cızbız köfte nasıl yapılır?

    Cızbız köfte yapımı için gerekli malzemeler: 600 gram köftelik kıyma; 1 adet soğan; 2 diş sarımsak; 1 dilim bayat ekmek; 10 dal maydanoz; Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik. Yapılışı: 1. Kıymayı yoğurma kabına alın. 2. İçine rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, suda bekletip suyu sıkıldıktan sonra ufalanmış ekmek, kıyılmış maydanoz, kimyon, kekik, tuz ve karabiber katın. 3. Tüm malzemeyi karışana dek yoğurun (etin kendi suyunu çok çekmemesi için fazla yoğurmayın). 4. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. 5. Avucunuzun içinde yuvarlayıp, şekil verin. 6. Köfteleri tavaya dizin ve orta ateşte önlü arkalı kızartın. 7. Dilimlenmiş ekmek, marul yaprağı ve kiraz domates ile sıcak olarak servis yapın.

    En güzel köfte harcı nasıl hazırlanır?

    En güzel köfte harcını hazırlamak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 500 gram orta yağlı kıyma - 1 adet orta boy soğan - 1 adet yumurta - 3 yemek kaşığı galeta unu - 1/2 bağ maydanoz - 2 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - 2 çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Hazırlanışı: 1. Yoğurma kabına kıymayı alın ve üzerine rendelenmiş, suyu süzülmüş soğanı ekleyin. 2. Ardından galeta unu, baharatlar, yumurta ve arzuya göre kıyılmış maydanozu ekleyin. 3. Tüm malzemeler birbiri ile bütünleşene kadar köfte harcını 5-10 dakika yoğurun. 4. Üzerini streç film ile sarıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. 5. Dinlenen köfte harcından parçalar koparıp elinizle şekil verin. 6. İster fırında, tavada, ızgarada olacak şekilde köftelerinizi pişirip servis edin. Ayrıca, köfte harcına karbonat eklemek, köftelerin yumuşacık ve kabaran bir yapıya sahip olmasını sağlar.

    Köfteye hangi şekiller verilir?

    Köfteye verilebilecek şekiller şunlardır: 1. Yassı Köfte: Genellikle odun ateşinde pişirilen, yassı forma getirilmiş köfteler. 2. Oval Köfte: İzmir köftesinde olduğu gibi oval şekilde yuvarlanan köfteler. 3. Şiş Köfte: Tire şiş köftesinde olduğu gibi çelik şişlere sarılmış köfteler. 4. Top Köfte: Çiğ köftede olduğu gibi küçük toplar halinde hazırlanan köfteler. 5. Rulo Köfte: Dalyan köftesinde olduğu gibi dikdörtgen şekilde açılıp içine garnitür ve yumurta konularak rulo haline getirilen köfteler.

    1 kg köfteye ne kadar harç konur?

    1 kg köfteye genellikle 200 gram köfte harcı eklenir.