Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
4 kişilik mercimek köftesi yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek 12;
- 1 su bardağı ince bulgur 12;
- 1 adet büyük boy soğan 1;
- 1/4 su bardağı zeytinyağı 1;
- 1/4 su bardağı domates salçası 1;
- 2-3 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1;
- 1/2 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 su bardağı sıcak su 1;
- Yarım limonun suyu 1;
- Maydanoz (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Mercimeği haşlayın: Mercimekleri bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın (15-20 dakika) 1.
- Bulguru ekleyin: Haşlanmış mercimeği geniş bir kaseye alın ve üzerine ince bulguru ekleyin 1. Üzerine sıcak suyu döküp kapağını kapatın ve bulgurların şişmesini bekleyin (15 dakika) 1.
- Sos hazırlığı: Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun 1. Ardından domates salçası ve biber salçasını ekleyip birkaç dakika daha kavurun 1.
- Tüm malzemeleri birleştirin: Şişen bulgura haşlanmış mercimeği, kavrulmuş soğanlı karışımı ve baharatları ekleyin 1. Limon suyunu da ilave edip tüm malzemeleri iyice yoğurun 1. Eğer harç çok kuru ise, biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz 1.
- Şekil verin: Yoğurduğunuz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde şekil verin 1.
- Servis yapın: Hazırladığınız köfteleri marul yaprakları ile birlikte servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: