1 porsiyon sebze ve meyve genellikle şu gramajlara denk gelir: Meyve: Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na göre, standart bir porsiyon meyve 150 gramdır. Kuru meyveler için 30 gram, muz için 100 gram, trabzon hurması için 80 gram olarak belirlenmiştir. Sebze: Pişmiş sebze için standart bir porsiyon 150 gramdır ve bu miktar 4-5 yemek kaşığı veya 2 orta kepçe sebzeye eşdeğerdir. Ayıklanmış net miktar üzerinden, küçük taneli meyveler ve doğranmış olanlar için 1 standart porsiyon meyve 150 gramdır. İri doğranmış çiğ yeşil yaprak sebzelerin salata veya söğüş olarak yenen 1 standart porsiyonu ise 75 gramdır. Porsiyon ölçüleri, farklı kaynaklara ve beslenme rehberlerine göre değişiklik gösterebilir.