5 kişilik kısır için 2,5 su bardağı kısırlık (köftelik) bulgur gereklidir. Malzemeler: 2,5 su bardağı kısırlık bulgur; 2 su bardağı sıcak su; 1 adet kuru soğan; 2 yemek kaşığı biber salçası; 2 adet rendelenmiş domates; 1/2 çay bardağı zeytinyağı; 1/2 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu; 4 yemek kaşığı nar ekşisi; 1 bağ taze soğan; 1/2 demet maydanoz; 1 tatlı kaşığı tuz, pul biber, karabiber, sumak ve kimyon. Hazırlanışı: 1. Kısırlık bulguru bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin. 2. Bulgurların şişmesi için 30 dakika bekleyin. 3. Bu arada soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. 4. Tavaya sıvı yağ ekleyin, soğan ve sarımsağı kavurun, salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. 5. Nane, karabiber, kırmızı biber, kimyon ve tuzu ekleyerek karıştırın. 6. Şişen bulgurları hafifçe açın ve salçalı karışımı ekleyin. 7. Doğranmış marul, taze soğan ve maydanozu ekleyip bolca limon sıkın. 8. Son olarak nar ekşisini gezdirin ve tüm malzemeyi karıştırın.