Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
1 kg kıymadan sucuk yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg orta yağlı kıyma 24;
- 3-4 diş sarımsak 24;
- 2 tatlı kaşığı tuz 24;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 24;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 24;
- 1,5 çay kaşığı karabiber 2;
- 1,5 çay kaşığı yenibahar 2;
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 2;
- yarım yemek kaşığı biber salçası 2;
- 1 çay kaşığı toz zencefil (isteğe bağlı) 2;
- 1 kg kıymaya 80 gr sucuk baharatı (aktarlardan alınabilir) 24.
Yapılışı:
- Kıyma ve dövülmüş sarımsağı karıştırıp iyice yoğurun 24.
- Karışımı kapalı bir kaba koyup 4-5 saat buzdolabında bekletin, vaktiniz varsa bir gece de bekleyebilirsiniz 24.
- Buzdolabından çıkarıp ellerinizi ıslatarak tekrar yoğurun 2.
- Sucuk bağırsağını soğuk suyla 5 dakika ıslatın 2.
- Plastik su şişesini keserek huniyi yapın ve bağırsağın içine yerleştirin 2.
- Sağ elinizle kıymayı huniden bağırsağa bastırarak doldurun, hava kabarcığı kalmamasına dikkat edin 23.
- Bağırsakların iki ucunu bağlayarak kangal sucuk şekli verin 23.
- Sucukları serin ve havadar bir yerde 4-5 gün kurutun 23.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: