• Buradasın

    Tareks denetim süresi ne kadar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    TAREKS denetim süresi, başvurunun ortalama olarak 1-3 iş günü içerisinde sonuçlanması beklenmektedir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Tareks başvurusu hangi durumlarda yapılır?
    TAREKS (Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi) başvurusu, aşağıdaki durumlarda yapılır: 1. Ticaret Bakanlığı Denetim Birimlerince Yapılan Ürünler İçin: Oyuncak, tıbbi cihaz, kişisel koruyucu donanım, pil ve akü, telsiz ekipmanları, yapı malzemesi, tüketici ürünleri gibi ürünlerin ithalatı sırasında. 2. TSE Tarafından Denetimi Yapılan Ürünler İçin: CE işareti taşıması gereken bazı ürünlerin ve araç parçalarının ithalatı sırasında. 3. İthalat Genel Müdürlüğü Tarafından İşlemleri Yapılan Ürünler İçin: Kullanılmış eşya ithalatı gibi durumlarda. Başvuru, firmaların TAREKS'te tanımlanması ve firma adına işlem yapacak en az bir gerçek kişinin yetkilendirilmesi ile gerçekleştirilir.
    Tareks başvurusu hangi durumlarda yapılır?
    Tareks belgesi nasıl alınır?
    TAREKS (Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi) belgesi almak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. E-imza edinmek: Yetkili elektronik sertifika hizmet sağlayıcılarından bir elektronik imza (e-imza) alınmalıdır. 2. Bakanlık web sitesine giriş yapmak: Ticaret Bakanlığı’nın resmi web sitesine (https://www.ticaret.gov.tr) e-imzanızla giriş yapılmalıdır. 3. Firma bilgilerini girmek: “Firma Tanımlama” bölümüne girerek vergi numarası ve diğer gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmak gerekmektedir. 4. Bilgileri onaylamak: Girilen bilgileri kontrol ettikten sonra işlemi e-imzanizle onaylamak gerekmektedir. 5. Yetkilendirme işlemi yapmak: TAREKS üzerinden işlem yapacak kullanıcıları yetkilendirmek için “Yetkilendirme Başvurusu” kısmına girip, ilgili bilgileri doldurmak gerekmektedir. 6. Gerekli belgeleri teslim etmek: İmza sirküleri, ticaret sicil gazetesi gibi gerekli belgeleri dilekçe ile birlikte Ticaret Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’ne göndermek gerekmektedir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra firmanız TAREKS sistemine tanımlanmış olacaktır.
    Tareks belgesi nasıl alınır?
    Denetim raporu en geç ne zaman verilir?
    Denetim raporlarının en geç ne zaman verileceği, raporun türüne göre değişiklik göstermektedir: 1. Yıllık Faaliyet Raporu Hakkında Denetçi Raporu: Bu rapor, denetimi yapılan finansal tabloların ait olduğu hesap dönemine ilişkin olağan genel kurul toplantısından en az 20 gün önce ve her durumda anılan Kanunda olağan genel kurul toplantıları için öngörülen azami sürenin sonuna kadar teslim edilmelidir. 2. Riskin Erken Saptanması Sistemi ve Komitesi Hakkında Denetçi Raporu: Bu rapor, bağımsız denetim raporu ile birlikte, imza tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde ilgili kuruma bildirilmelidir.
    Denetim raporu en geç ne zaman verilir?
    Tareks başvurusu kaç günde sonuçlanır?
    TAREKS başvurusu, ortalama olarak 1-3 iş günü içerisinde sonuçlanır.
    Tareks başvurusu kaç günde sonuçlanır?
    5 yıllık denetim süresi bitince ne olur?
    5 yıllık denetim süresi bitince, hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) kararı verilen sanık için iki durum söz konusu olabilir: 1. Sanık, denetim süresi boyunca kasıtlı bir suç işlememiş ve yükümlülüklerine uymuşsa, dava düşer ve verilen ceza hiçbir hukuki sonuç doğurmadan ortadan kalkar. 2. Sanık, denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemiş veya yükümlülüklerine uymamışsa, mahkeme HAGB kararını kaldırır ve ertelenen hükmü açıklar, yani cezayı infaz eder.
    5 yıllık denetim süresi bitince ne olur?
    Tareks başvurusu kaç gün geçerli?
    Tareks başvurusu, ortalama olarak 1-3 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
    Tareks başvurusu kaç gün geçerli?
    Denetim süresi uzatılması nasıl yapılır?
    Denetim süresinin uzatılması farklı alanlarda farklı şekillerde yapılabilir: 1. Yapım İşlerinde: Sözleşmede belirtilen zorunlu gecikme nedenleri ortaya çıktığında, idarece süre uzatımı verilir. 2. Ceza Hukukunda: Mükerrir (tekrarlayan suçlu) hükümlüler için denetim süresi, hakim tarafından bir yıldan az olmamak üzere belirlenir ve bu süre gerektiğinde uzatılabilir, ancak uzatmalar beş yılı geçemez. 3. Hukuk Muhakemesinde: Davalıya tanınan cevap verme süresi yetersiz kaldığında, bir defaya mahsus olmak üzere süre uzatma talebinde bulunulabilir.
    Denetim süresi uzatılması nasıl yapılır?