Buradasın
Pastör fırınında sterilizasyon nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastör fırınında sterilizasyon şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Malzemelerin Hazırlanması: Malzemeler, ambalaj kağıdıyla paketlenir veya kapaklı malzemelerin kapağı kapatılır 12.
- Fırına Yerleştirme: Malzemeler, sıcak havanın rahatça dolaşabileceği şekilde fırına yerleştirilir 1.
- Kapağın Kapatılması ve Isının Ayarlanması: Kapak sıkıca kapatılır ve cihaz çalıştırılır, istenilen ısı ayarı yapılır 12.
- Süre Başlatma: Derecesi ve süresi ayarlandıktan sonra sterilizasyon süresi başlatılır 1.
- Soğutma: Süre sonunda cihazın ısı düğmesi kapatılır ve fırının ısısının iyice düşmesi beklenir 12.
Pastör fırınında genellikle 170°C'de 1 saat veya 160°C'de 2-2.5 saat gibi süreler kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: