Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Texas Güneybatı Tıp Merkezi’nde yapılan bir deneyde, şarap ve biranın kandaki alkol miktarı üzerindeki etkileri ölçülmüştür 12. Şarap, içtikten 54 dakika sonra, bira ise 62 dakika sonra kandaki alkol miktarı bakımından tavan yapmıştır 12.
Özellikle kırmızı şarapta bulunan polifenollerin iltihabı azaltıcı ve vücuttaki zararlı kimyasalları temizleyici etkisi olduğu düşünülmektedir 13. Biranın da bir miktar polifenol içerdiği, ancak bunun beyaz şaraptakine eşdeğer miktarda, yani kırmızı şaraptakinden daha az olduğu belirtilmektedir 13.
Ancak, içki tüketiminin sağlık üzerindeki etkileri kişiden kişiye değişebilir ve ölçülü tüketim önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: