Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sağlık Bakanlığı mutfak yönetmeliği, gıda işletmelerinde mutfak çalışanlarının sağlık ve güvenliği ile ilgili çeşitli kuralları içerir. Bu yönetmeliklerden bazıları şunlardır:
- İş Sağlığı ve Güvenliği Talimatı: Mutfak çalışanlarının olası tehlike ve risklere karşı almaları gereken önlemleri belirler 1. Bu talimatlar arasında kişisel koruyucu donanım kullanımı, hijyen kurallarına uyum, elektrik ve gaz kaçaklarına karşı tedbirler yer alır 13.
- Gıda Hijyeni Yönetmeliği: Gıda işletmelerinde kullanılan suyun içilebilir nitelikte olmasını, buzun hijyenik koşullarda üretilmesini ve depolanmasını, buharın içilebilir sudan elde edilmesini zorunlu kılar 2. Ayrıca, çapraz bulaşmayı önlemek için gıdaların ayrı kaplarda taşınması ve saklanması gerektiğini belirtir 2.
- Yemekhane Hizmetleri Yönetmeliği: Yemekhanelerde üç öğün yemek verilmesini, hastaların normal ve rejim yemekleriyle beslenmesini, yemek numunelerinin 72 saat süreyle saklanmasını düzenler 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: