Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta yapılan kontroller, iş sağlığı ve güvenliği ile gıda hijyeni olmak üzere iki ana başlık altında toplanabilir:
İş Sağlığı ve Güvenliği Kontrolleri:
- LPG tüplerinin bina dışında ve hava sirkülâsyonu sağlanacak şekilde düzenlenmesi 1.
- Gaz bağlantılarının bakır boru ile yapılması ve gaz algılama detektörlerinin konulması 1.
- Havalandırma sistemlerinin çalışır durumda bulundurulması 1.
- İlk yardım dolaplarının bulunması ve periyodik olarak kontrol edilmesi 3.
- Yangın söndürme cihazlarının yeterli sayıda ve erişilebilir konumlarda olması 3.
Gıda Hijyeni Kontrolleri:
- Gıda maddelerinin son kullanma tarihi ve saklama koşullarına riayet edilerek saklanması 1.
- Yemek numunelerinin mevzuat doğrultusunda uygun şekilde saklanması 1.
- Mutfak ve ekipmanların günlük temizlik ve periyodik bakımlarının yapılması 13.
- Personel hijyeninin sağlanması, çalışanların hijyen eğitimi alması ve gerekli donanımların kullandırılması 12.
- Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) sisteminin uygulanması 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: