Patates püresi yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet patates; 4 yemek kaşığı tereyağı; 4 yemek kaşığı krema; 1 çay kaşığı beyaz biber veya karabiber; 1 çay kaşığı muskat rendesi; Yarım yemek kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. 2. Bir tencereye alıp, içerisine su ve tuz koyup iyice haşlayın. 3. Haşladığınız patateslerin içerisine tereyağı, krema, tuz, beyaz biber ve muskat rendesini ilave edip, bir patates ezicisiyle iyice ezin. 4. Pürüzsüz kıvama geldiğinde servis tabağına alıp, naneyle süsleyerek servis edin. Alternatif bir tarif için Arda'nın Mutfağı sitesindeki Patates Püresi tarifini inceleyebilirsiniz.