Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Palm yağının zararlı olmasının bazı nedenleri:
- Yüksek doymuş yağ içeriği: Kolesterol seviyesini artırarak kalp krizi ve felç riskini yükseltebilir 124.
- Kanser riski: Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), palm yağının 200 dereceden yüksek ısılarda rafine edilmesi halinde kanserojen maddeler ortaya çıktığını belirtmiştir 235.
- Çevresel etkiler: Palmiye plantasyonları için ormanların yok edilmesi, ormansızlaşma ve biyolojik çeşitlilik kaybına yol açar 245.
- Sindirim sorunları: Sindirimi zor olduğu için bağırsak hastalıklarına neden olabilir 1.
- Obezite riski: Palm yağı, palmitrik asit içerir ve bu asit obezite ve insülin direncini artırabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: