Buradasın
Limon suyu ve sarımsak karışımı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limon suyu ve sarımsak karışımı (kürü) şu şekilde hazırlanır:
Malzemeler:
- 2 litre su katılmamış limon suyu 125;
- 40 diş soyulmuş ve ezilmiş sarımsak (mümkünse Anadolu'da yetiştirilmiş ithal olmayan sarımsaklardan) 125;
- Ağzı sıkı kapanan koyu renkli (ışık almayan) bir kavanoz (2 litrelik pet şişeler de kullanılabilir, ama cam kullanmanız tavsiye edilir) 125.
Hazırlanışı:
- Limonları sıkın ve kavanozu limon suyuyla doldurun 15.
- Soyulmuş 40 diş sarımsağı limon suyunun içine ekleyin ve şişenin kapağını sıkıca kapatın 15.
- 25 gün boyunca serin bir yerde muhafaza edin, ancak günde birkaç kez çalkalayın 15.
- 25 gün sonunda sarımsakların limon suyu içinde eridiğini göreceksiniz 15.
Kullanım şekli:
- Her sabah kahvaltıdan yarım saat önce yarım çay bardağı için 25.
- Karışımın içine şeker, tuz, tatlandırıcı gibi başka maddeler katmayın 25.
Bu kürü uygulamadan önce bir doktora danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: