Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Feridun Kunak'ın limon sarımsak kürü şu şekilde yapılır:
- Malzemeler: İki diş sarımsak, bir limon, bir bardak su ve isteğe bağlı olarak bir çay kaşığı bal 1.
- Hazırlanışı:
- Sarımsakları soyun ve ince bir şekilde doğrayın veya ezin 1.
- Limonu ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın 1.
- Bir bardak suyu kaynatın 1.
- Kaynayan suyun içerisine doğranmış sarımsağı ekleyin ve birkaç dakika bekleyin 1.
- Sonrasında, limon suyunu ekleyin ve karıştırın 1.
- İsteğe bağlı olarak, tatlandırmak için bal ekleyebilirsiniz 1.
- Kullanım: Kür hazır olduktan sonra, ılık olarak sabah aç karnına veya akşam yemeğinden sonra tüketilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: