Buradasın
Kuru öksürük için hangi baharatlar kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru öksürük için kullanılabilecek bazı baharatlar şunlardır:
- Zencefil: Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde öksürüğü hafifletir 12. Taze zencefili doğrayıp kaynatarak veya bal ve limonla karıştırarak tüketebilirsiniz 1.
- Kekik: Balgam söktürücü ve antiseptik özellikleri vardır 12. Kaynar suya bir tatlı kaşığı kekik ekleyip demleyerek çay olarak içebilirsiniz 1.
- Tarçın: Balla karıştırılarak kullanıldığında boğazı rahatlatır ve öksürüğü azaltır 23.
- Nane: Solunum yollarını açar ve boğazı yumuşatır 15. Nane çayı veya nane pastili olarak tüketilebilir 5.
Bu baharatları kullanmadan önce bir doktora danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: