Buradasın
İbn-i Sina'nın öksürük için önerdiği bal karışımı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İbn-i Sina'nın öksürük için önerdiği bal karışımı iki farklı şekilde yapılabilir:
- Keten Tohumu ve Bal Karışımı: Bir yemek kaşığı keten tohumunu kavurun ve daha sonra bal ile yoğurun 12. Elde ettiğiniz karışımı bir kavanozda saklayabilirsiniz 1. Bu karışımı, öksürüğünüz artmaya başladığında günde bir çay kaşığı olacak şekilde tüketebilirsiniz 12.
- Üzüm Suyu Karışımı: Soyulmuş salatalık tohumu, soyulmuş badem, ebe gümeci tohumu, hatmi tohumu, kitre zamkı, nişasta, soyulmuş ayva çekirdeği, meyan kökü, ökse otu ve kuru üzümü birlikte pişirin 4. Ardından üzerine kaynatılmış üzüm suyu dökün ve tam bir karışım haline getirin 4. Bu karışımı sabah uyandığınızda ve akşam yatmadan önce birer fincan için 2.
Bu tarifleri denemeden önce alerjik reaksiyon gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak için bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: