Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konserve ançüez, doğru şekilde hazırlandığında ve saklandığında sağlıklı bir besin olarak kabul edilebilir. Ançüez, omega-3 yağ asitleri açısından zengin olup, kemik gelişimini destekleyen protein ve kalsiyum içerir 35. Ayrıca, vücudun tuz ihtiyacını da karşılar 5.
Ancak, ançüezin sağlıklı olup olmaması, hazırlama ve saklama koşullarına bağlıdır. Örneğin, tuzlama yöntemiyle hazırlanan ançüezlerin yenebilmesi için en az bir hafta bekletilmesi gerekir 24. Ayrıca, konservenin kapağı açılmadığı sürece ançüez 1 yıl boyunca muhafaza edilebilir 2.
Herhangi bir sağlık sorunu veya özel beslenme gereksinimi durumunda, ançüez tüketmeden önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: