Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayısı çekirdeğinin yenebilecek kısmı, tatlı olan çeşididir 1. Acı kayısı çekirdekleri ise ilaç ve kimya sektöründe kullanılır 4.
Kayısı çekirdekleri, toz haline getirilip salatalara serpilerek, smoothie'lere karıştırılarak veya yemeklere eklenerek tüketilebilir 13.
Kayısı çekirdeği tüketirken dikkat edilmesi gerekenler:
- Günlük tüketim miktarı: Genellikle günde 3-5 adet kayısı çekirdeği tüketilmesi tavsiye edilmektedir 13.
- Aşırı tüketim riski: Özellikle acı kayısı çekirdekleri, siyanür üretebilen amigdalin içerir; bu nedenle aşırı tüketim zehirlenmeye yol açabilir 13.
- Çocuklar için risk: Çocuklar kayısı çekirdeği tüketmekten tamamen kaçınmalıdır 3.
Kayısı çekirdeği tüketmeden önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: