Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayısı çekirdeğini çıkarmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Elle çıkarma: Kayısı ortadan ikiye kesilir ve çekirdek nazikçe çıkarılır 5.
- Alet kullanımı: Çekirdek çıkarma aletleri, kayısıyı kesmeden çekirdeği kolayca çıkarmaya yardımcı olur 5.
- Sıcak su yöntemi: Kayısılar birkaç dakika kaynar suya konduğunda, çekirdeklerin kabukları yumuşar ve çıkarma işlemi kolaylaşır 5.
- Dondurma yöntemi: Kayısılar dondurulduktan sonra çekirdeklerin kabuklarından ayrılması kolaylaşır 5.
Kayısı çekirdeğini çıkarırken tazelik ve çekirdek kabuklarının sertliği gibi faktörlere dikkat edilmelidir 5. Ayrıca, kesici aletlerle çalışırken dikkatli olunmalıdır 5.
Kayısı çekirdeği, siyanür salgılayan bir bileşik içerdiğinden, önerilen günlük miktardan fazla tüketilmemelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: