Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jelibon, bazı ülkelerde ve bölgelerde sağlık riskleri nedeniyle yasaklanmıştır.
Yasaklanma nedenleri arasında:
- Alerji Riski: Jelatinin hayvansal kaynaklı olması, bazı çocuklarda alerji riskini artırabilir 23.
- Yüksek Şeker İçeriği: Aşırı şeker tüketimi obezite, diş çürükleri ve diyabet gibi sağlık sorunlarına yol açabilir 24.
- Yapay Katkı Maddeleri: Jelibonda bulunan yapay renk ve aroma maddeleri, hiperaktivite ve dikkat eksikliği gibi davranışsal sorunlara neden olabilir 24.
- Boğulma Tehlikesi: Jelibonun özel şekli ve kıvamı, boğulma riski taşıyabilir 5.
Bu nedenlerle, Avrupa, Avustralya ve diğer bazı ülkelerde jelibon tüketimi sınırlanmış veya yasaklanmıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: