Demir emilimini artırmak için tüketilmesi önerilen bazı besinler: Kırmızı et, hindi, balık ve kümes hayvanları: Hem demir içerir ve vücut tarafından kolayca emilir. C vitamini açısından zengin besinler: Portakal, mandalina, kivi, domates gibi gıdalar, demir emilimini artırır. Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, pazı, marul gibi sebzeler demir içerir ve C vitamini ile birlikte tüketildiğinde emilim artar. Kuru baklagiller: Nohut, mercimek, kuru fasulye gibi besinler yüksek demir içerir ve C vitamini ile birlikte tüketildiğinde emilim artar. Pekmez ve kinoa: Demir açısından zengin diğer besinlerdir. Demir emilimini azaltan yiyecek ve içeceklerden (kahve, çay, soya ürünleri) kaçınılması önerilir. Demir eksikliği durumunda, bir sağlık uzmanına danışarak demir takviyeleri alınabilir.