Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İşletme hijyeni denetimi aşağıdaki adımlar izlenerek gerçekleştirilir:
- Temizlik ve Sanitasyon: İşletmedeki tüm yüzeyler, ekipmanlar ve araçların düzenli olarak temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi kontrol edilir 5. Temizlik için kullanılan maddelerin toksik olmaması ve gıda ile temas etmeyen alanlarda kullanılması sağlanır 5.
- Personel Hijyeni: Çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadığı, el yıkama alışkanlıkları ve kişisel temizlik durumları denetlenir 13. Çalışanların hastalık belirtisi gösteriyorsa üretim alanına girmemesi gerektiği vurgulanır 5.
- Atık Yönetimi: Kimyasal, biyolojik ve mikrobiyolojik atıkların uygun şekilde toplanması, depolanması ve bertaraf edilmesi kontrol edilir 2.
- Ekipman Bakımı: Üretim ile ilgili ekipmanların periyodik aralıklarla temizlenmesi ve bakımının yapılması sağlanır 1.
- Eğitim: Çalışanların hijyen ve sanitasyon kuralları konusunda eğitilip eğitilmediği değerlendirilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: