Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnsülin uygulaması, doğru teknikle yapılabilmesi için sağlık hizmeti veren profesyonellerden veya diyabet eğitimcilerinden destek alınarak yapılmalıdır 3.
İnsülin yaparken şu adımlar izlenir:
- Malzemelerin hazırlanması 3. İnsülin şırıngası, insülin şişesi ve alkollü pamuk hazırlanır 3.
- Ellerin yıkanması 3. İyi bir şekilde kurulanır 3.
- İnsülin şişesinin hazırlanması 3. İnsülin şişesi ellerin arasında yuvarlanır, sallanmaz 3.
- Enjeksiyon alanının seçilmesi 3. Sağlık hizmeti veren profesyonelin önerdiği şekilde farklı bölgelere enjekte edilir 3.
- Alanın temizlenmesi 3. Alkollü pamukla alan temizlenir ve kuruması beklenir 3.
- Enjeksiyonun yapılması 3. Deri sıkıştırılarak iğne 90 derecelik açıyla uygulanır ve tüm insülin yağ dokusuna verilecek şekilde enjekte edilir 3.
- İğnenin çıkarılması 3. Birkaç saniye sonra iğne aynı açıyla çıkarılır 3.
- Kanamanın durdurulması 3. Eğer kanama olursa alkollü pamuk bastırılır 3.
- İğnenin kapatılması ve atılması 3. İğnenin kapağı dikkatli bir şekilde kapatılır ve şırınga keskin ürünlerin atıldığı yere atılır 3.
İnsülin iğnesi yaparken dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: