Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ihlamurun kaynatılması, içindeki yararlı maddelerin azalmasına ve toksik etki yaratmasına neden olabilir 13.
Ihlamurun kaynatılması durumunda oluşabilecek bazı olumsuz etkiler:
- Uçucu yağlar ve aroma kaybı 4. Ihlamur çiçeklerindeki uçucu yağlar, yüksek sıcaklıklarda buharlaşabilir ve kaybolabilir 4. Bu durum, çayın aromasının ve tadının kaybolmasına yol açabilir 4.
- Besin maddelerinin bozulması 4. Ihlamur, çeşitli besin maddeleri ve antioksidanlar içerir 4. Bazı besin maddeleri yüksek sıcaklıklarda bozulur veya etkisini kaybedebilir 4.
- Acı tat oluşumu 4. Ihlamurun uzun süre kaynatılması, çayın daha bitter (acı) bir tat almasına neden olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: