Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ihlamurun en faydalı şekilde tüketimi için şu adımlar izlenebilir:
- Demleme süresi: Ihlamur, 5-10 dakika arası demlenmelidir 13. Uzun süre demlenmesi, toksik madde açığa çıkarabilir ve içindeki yararlı maddelerin yok olmasına neden olabilir 1.
- Şeker ilavesi: Ihlamura şeker eklenmemelidir, çünkü rafine şeker sağlığa zararlı olabilir ve faydayı azaltabilir 13.
- Eklemeler: Ihlamura bal, zencefil, mevsim meyveleri veya C vitamini yüksek gıdalar eklenerek daha fazla fayda sağlanabilir 14.
- Tüketim miktarı: Günde 2-4 fincan ıhlamur tüketmek yeterlidir 3. Aşırı tüketim, sağlık sorunlarına yol açabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: