Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçme suyunda aranan özellikler şunlardır:
- Kokusuz ve Renksiz Olma: Su, kokusuz, renksiz ve berrak olmalıdır 12.
- Hastalık Yapıcı Mikroorganizma İçermeme: Suda hastalık yapan mikroorganizmalar bulunmamalıdır 12.
- Zararlı Kimyasal Maddeler İçermeme: Arsenik, kadmiyum, krom, kurşun, civa gibi zehirli maddeler ve florür, nitrat gibi sınır değerlerinin üzerinde sağlığa olumsuz etkileri olan maddeler bulunmamalıdır 13.
- Uygun Sıcaklık: İçme suyu için en uygun sıcaklık 8-12 °C'dir 2.
- Kullanım Maksatlarına Uygunluk: Su, içme suyu ve sanayide kullanıma uygun olmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: