Buradasın
İçme suyunda hangi arıtma yöntemleri kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçme suyunda kullanılan bazı arıtma yöntemleri şunlardır:
- Sediment Filtreleme: Suyun içindeki büyük parçacıklar (kum, pas, çamur) bu filtreler sayesinde tutulur 1.
- Aktif Karbon Filtreleme: Klor, kötü tat ve koku gibi organik maddeler, aktif karbonun gözenekli yapısı tarafından tutulur 13.
- Ters Ozmoz: Su, yarı geçirgen bir membran üzerinden yüksek basınçla geçirilerek, tuzlar, mineraller ve diğer kirleticiler geri tutulur 13.
- Ultraviyole (UV) Dezenfeksiyon: UV ışınları, suda bulunan bakteri ve virüsleri öldürerek suyun mikrobiyolojik olarak temizlenmesini sağlar 13.
- Kaynatma: Suyu 2-3 dakika kaynatmak, içerisindeki bakteri ve mikroorganizmaları yok eder 2.
- Klorlama: Suyun içerisindeki zararlı mikroorganizmaları temizlemek için klor tabletleri kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: