Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Suda genellikle bulunmayan özellikler şunlardır:
- Kötü koku ve tat: Su, fenoller, yağlar gibi suya kötü koku ve tat veren maddeler içermemelidir 5.
- Hastalık yapıcı mikroorganizmalar: Su, vibrio cholera, salmonella typhi, hepatit virüsü gibi hastalık yapıcı mikroorganizmalar içermemelidir 5.
- Zehirli ve sağlığa zararlı kimyasal maddeler: Arsenik, kadmiyum, krom, kurşun, civa gibi zehirli maddeler ile baryum, nitrat, florür, radyoaktif maddeler, amonyum, klorür gibi sınır değerlerinin üzerinde sağlığa olumsuz etkileri olan maddeler suda bulunmamalıdır 15.
- Bulanıklık: Su, bulanık olmamalıdır; bulanıklık, suda asılı veya kolloidal maddelerden kaynaklanır 14.
Bu özelliklerin bulunmaması, suyun içilebilir ve kullanılabilir olmasını sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: