Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindistan cevizi kurusunun neden yenmemesi gerektiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Hindistan cevizi kurusunun yüksek kalori ve şeker içeriği nedeniyle dikkatli ve ölçülü tüketilmesi gerektiği belirtilmiştir 3.
Hindistan cevizinin genel olarak güvenli bir besin olduğu ve çoğu kişi tarafından iyi tolere edildiği ifade edilse de, bazı kişilerde yan etkilere neden olabileceği bilinmektedir 1. Bu yan etkiler arasında:
- Sindirim problemleri 1. Bazı kişilerde, Hindistan cevizi tüketimi ishal veya mide rahatsızlığı gibi sindirim sorunlarına yol açabilir 1.
- Alerjik reaksiyonlar 14. Nadir de olsa, Hindistan cevizi alerjik reaksiyonlara neden olabilir 14.
- Kolesterol seviyelerinde yükselme 1. Hindistan cevizi yağı, yüksek doymuş yağ içeriği nedeniyle bazı kişilerde LDL ("kötü") kolesterol seviyelerini artırabilir 1.
Hindistan cevizi tüketmeden önce, özellikle kolesterol veya başka sağlık sorunları varsa, bir doktora danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: