Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozuk hindistan cevizini anlamak için aşağıdaki belirtilere dikkat edilmelidir:
- Koku: Taze hindistan cevizi yağı hafif tatlı ve doğal bir kokuya sahiptir 14. Eğer yağ ekşi, ağır veya küf kokusuna benzer bir koku veriyorsa bozulmuş olabilir 14.
- Tat: Hindistan cevizi yağının tadı da değişmelidir; acı, metalik veya ekşi bir tat hissedilirse, yağ bozulmuş olabilir 14.
- Görünüm: Taze hindistan cevizi yağı genellikle berrak veya beyazdır 14. Renk bulanıklaşmışsa, gri veya sarımsı bir görünüm aldıysa, bu bozulma işareti olabilir 1.
- Doku: Bozulmuş yağda topaklanma veya normalden farklı bir kıvam fark edilebilir 1.
- Yüzey: Hindistan cevizinin dış yüzeyinde herhangi bir çürümüşlük, lekeler veya küf oluşumu olup olmadığı kontrol edilmelidir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: