Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindistan cevizi küflü olursa, sağlık açısından risk oluşturabilir ve tüketilmemesi gerekir 25. Küflü hindistan cevizinin bozulduğunu gösteren bazı işaretler şunlardır:
- Dış görünümde değişiklikler: Yüzeydeki koyu renkli lekeler ve çatlaklar çürümeye işaret edebilir 2.
- Nemli veya yapışkan yüzey: Bu durum, içindeki sıvıların dışarı sızmaya başladığını gösterebilir 2.
- Kötü koku: Hindistan cevizi bozulduğunda genellikle hoş olmayan bir koku yayar 25.
- İç kısımda renk ve yapı değişimi: Sarı veya bulanık iç kısım ile yumuşamış veya kahverengi renge dönmüş et, bozulmaya işaret eder 2.
- Mikroorganizmalar: İç kısımda mantar veya küf gibi mikroorganizmaların varlığı bozulduğunu gösterir 2.
Küflü hindistan cevizi tüketildiğinde, zehirlenme ve sindirim sisteminde hasar gibi durumlarla karşılaşılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: