Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sağlıklı deniz ürünleri arasında öne çıkanlar şunlardır:
- Somon ve Uskumru: Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olup, kalp sağlığını destekler ve iltihapları azaltır 12.
- Alabalık: D vitamini ve B12 vitamini açısından iyi bir kaynaktır, ayrıca yağlı bir balık türüdür 2.
- Sardalya: B3, B12 vitamini, çinko ve selenyum bakımından zengindir, ızgara veya buğulama olarak pişirilebilir 2.
- Midye: Protein bakımından yüksek, düşük kalorili ve vitamin ile mineral açısından zengindir 23.
- Karides: Düşük kalorili, düşük yağlı ve B vitamini, bakır, magnezyum ve selenyum içerir 23.
Bu deniz ürünlerinin tüketiminde tazeliklerine dikkat etmek ve doğru pişirme yöntemlerini kullanmak önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: