Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et entegre tesisinde temizlik, sağlık Bakanlığı onaylı kimyasal ürünler kullanılarak aşağıdaki plana göre yapılır 1:
- Mekan ve malzemelerin temizliği: Gıda maddeleri sergileme reyonu her kullanımdan sonra, gıda ile temas eden malzemeler (et kesme/hazırlama yüzeyleri, iş araç-gereçleri, soğutma dolapları vb.) ise her gün iş bitiminde temizlenir 1.
- Atık kaplarının temizliği: Boşaldıkça ve her gün iş bitiminde yapılır 1.
- Kesme kütüklerinin temizliği: Parçalama kütüklerinde çatlak ve eskime yıpranma olması halinde gereken bakım yapılır 1.
- Ellerin yıkanması: Her işe başlamadan önce, dinlenme aralarından sonra, gıdalarla temastan sonra ve çöplerle temas ettikten sonra eller yıkanmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: