Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ fındık, kavrulmuş fındığa göre daha fazla antioksidan içerdiği için daha faydalı kabul edilir 5. Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur 5.
Her iki fındık türünün de bazı faydaları:
- Kavrulmuş fındık: Yüksek miktarda fenolik bileşik içerir, bu da kolesterolü ve iltihabı azaltarak kalp sağlığını destekler 24.
- Çiğ fındık: Daha fazla E vitamini içerir, bu da cilt sağlığını iyileştirir ve kanser riskini azaltır 34.
Fındık, genel olarak omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin olup, kalp sağlığı, bağışıklık sistemi ve cilt sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratır 123.
Fındık tüketmeden önce, özellikle alerji öyküsü olan kişilerin bir uzmana danışması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: