Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fındık ve kuruyemişler arasında şunlar sayılabilir:
- Badem 123. E vitamini, magnezyum ve tekli doymamış yağlar açısından zengindir 2.
- Ceviz 123. Omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar açısından en zengin kuruyemişlerden biridir 2.
- Fındık 125. E vitamini, bakır ve manganez açısından zengindir 2.
- Kaju 125. Demir, magnezyum ve çinko bakımından zengindir 2.
- Antep fıstığı 123. Potasyum, B6 vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir 2.
Ayrıca, kuruyemişler arasında yer fıstığı, kabak çekirdeği, macadamia fıstığı, çam fıstığı gibi türler de bulunur 14.
Kuruyemişler, vitaminler, mineraller, sağlıklı yağlar, protein ve lif açısından zengin bir besin grubudur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: