Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Emzirme döneminde yenebilecek yeşillikler şunlardır:
- Ispanak, karalâhana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler 13. Bu sebzeler, kalsiyum, demir, folat ve A vitamini açısından zengindir ve süt miktarını artırırken sütün kalitesini de destekler 13.
- Maydanoz, domates, biber 5.
Dikkat edilmesi gereken noktalar:
- Marul, ıspanak gibi yeşillikler yeterince yıkanmadığında bakteri oluşumu gelişebileceğinden, dışarıda yemek yenildiğinde bu yeşillikler tercih edilmemelidir 2.
- Lahana, karnabahar, brokoli gibi sebzeler gaz yapıcı özelliğe sahip olabilir, bu nedenle kontrollü tüketilmelidir 23.
Emzirme döneminde beslenme konusunda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: