Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dut ağacının en faydalı yerleri şunlardır:
- Meyvesi: Dut meyvesi, kan yapıcı özelliği ile anemi ve kansızlığa karşı vücudu korur 24. Ayrıca, sindirim sistemini düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve karaciğer hastalıklarına iyi gelir 24.
- Yaprakları: Dut yaprakları, antiseptik ve doğal antibiyotik özellikleri ile boğaz iltihabı, bademcik sorunları, ağız kokusu ve diş eti hastalıkları gibi durumlara karşı tüketilir 23.
- Odunu: Dut ağacı odunu, dayanıklı ve değerli olup, mobilya, sandık ve araba tekerlekleri gibi çeşitli alanlarda kullanılır 1.
- Sırıkları: Dut ağacının dallarından elde edilen sırıklar, çelik, fidan ve aşı gibi yöntemlerde kullanılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: