Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dut ağacından çeşitli ürünler ve kullanım alanları bulunmaktadır:
- Meyve Kullanımı: Dut meyvesi taze olarak tüketilebileceği gibi, reçel, konserve, şurup ve tatlı yapımında da kullanılır 2. Ayrıca pekmez, pestil, dondurma, cevizli sucuk ve meyve suyu gibi ürünlerde de yer alır 13.
- Yaprak Kullanımı: Dut yaprağı, ipek böceği için besin kaynağı olmasının yanı sıra, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için de kuru ve taze olarak yem olarak kullanılır 13.
- Ahşap Kullanımı: Dut ağacının odunu dayanıklıdır ve mobilya, sandık, araba tekerlekleri ve bazı müzik aletlerinin yapımında kullanılır 13. Ayrıca kağıt üretiminde ve çuval yapımında da tercih edilir 3.
- Diğer Kullanım Alanları: Dut ağacının dalları çelik, fidan ve aşı gibi yöntemlerde kullanılır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: