Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ badem, kavrulmuş bademden daha faydalıdır.
Nedenleri:
- Besin Değeri: Çiğ badem, ısıya duyarlı vitamin ve mineralleri tam olarak korur, bu da onu beslenme açısından daha zengin yapar 4.
- Enzimler: Çiğ bademdeki lipaz enzimleri, yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur 1. Kavrulmuş bademde ise bu enzimler öldüğü için bu fayda kaybolur 1.
- Sağlıklı Yağlar: Çiğ bademdeki sağlıklı yağlar, kavurma işlemi sırasında trans yağa dönüşebilir, bu da insan sağlığı için risklidir 1.
- Tuz Kullanımı: Kavrulmuş badem genellikle tuzlanır, bu da tansiyon sorunlarına yol açabilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: