Buradasın
Campylobacter jejuni enfeksiyonu nasıl önlenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Campylobacter jejuni enfeksiyonunu önlemek için şu önlemler alınabilir:
- Gıdaların doğru pişirilmesi: Kanatlı hayvanlar ve et ürünleri en az 60°C'de 15 dakika pişirilmelidir 23.
- Çapraz kontaminasyonun önlenmesi: Pişmiş ve çiğ gıdaların birbiriyle teması engellenmelidir 12.
- Kişisel hijyene dikkat edilmesi: Hayvanlarla ve hayvan ürünleriyle temastan sonra eller yıkanmalıdır 3.
- Süt ve su tüketimi: Çiğ süt tüketilmemeli, içme suyu klorlanmalıdır 13.
- Gıda işletmelerinde hijyen: Gıda işletmelerinde çalışan personellere gıda güvenliği ve halk sağlığına yönelik eğitimler verilmelidir 2.
Bağışıklığı baskılanmış hastalar ve yaşlılar için antibiyotik tedavisi düşünülebilir 2.
Enfeksiyon belirtileri görüldüğünde bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: