12 ayda hangi balığın yenmesi gerektiği şu şekildedir: 1. Ocak: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit, tekir, kefal, kırlangıç. 2. Şubat: Kalkan, hamsi, izmarit. 3. Mart: Mezgit, levrek, kalkan. 4. Nisan: Kılıç balığı, mersin, barbun, lahos. 5. Mayıs: Mercan, kaya balığı, iskorpit, dil balığı. 6. Haziran: Sardalya, orkinos, akya. 7. Temmuz: Çipura, sardalya, sinarit, traça. 8. Ağustos: Çingene palamudu, sardalya. 9. Eylül: İstavrit, izmarit, kılıç balığı. 10. Ekim: Levrek, barbun, palamut, kılıç, sardalya. 11. Kasım: Uskumru, lüfer, hamsi, barbun, mercan, torik, levrek. 12. Aralık: Hamsi, mercan, levrek.