Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bakırın sağlıklı etkileri şunlardır:
- Kükürt ve maya hücrelerini emmesi 125. Fermantasyon sırasında üretilen kükürt ve maya hücreleri, kötü kokulara yol açabilir; bakır bu hücreleri kendine çekerek ürünün tatlanmasını sağlar 125.
- Bakteri kontaminasyonunu azaltması 125.
- Isı dağılımını dengelemesi 125. Isıtma ve soğutmada dengeli ısı yayılması sağlar 125.
- Toksik etilkarbamat üretimini engellemesi 125. Meyve çekirdeklerinde bulunan siyanürlerin işlenmesi sırasında toksik bir bileşen olan etilkarbamat oluşumunu önler 125.
Ancak, imbik yapımında bakır, pirinç ve kurşunlu lehim kullanımı zararlı olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: