Terin yapımı, türüne göre değişiklik gösterebilir. İşte iki farklı terin tarifi: 1. Çikolatalı Terin Tarifi: - Malzemeler: 2 su bardağı taze krema, 400 gram bitter çikolata, 4 adet yumurtanın sarısı, 2 adet bütün yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı kahve. - Hazırlanışı: 1. Kremayı kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. 2. Çikolataları iri parçalar halinde doğrayıp kremanın içine atın ve ocağı kapatıp sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. 3. Çikolata eriyince yumurtaları, yumurta sarılarını, şekeri ve kahveyi ilave edip çırpma teli ile iyice çırpın. 4. Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün ve içi su dolu bir fırın tepsisinin içine yerleştirin. 5. Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. 6. Fırından aldıktan sonra isteğe göre üzerine kakao serpin, vanilyalı dondurma ve taze nane ile birlikte servise hazır edin. 2. Peynir Terin Tarifi: - Malzemeler: 350 gr İçim Beyaz Peynir, 350 gr İçim Taze Peynir, 150 gr İçim Labne Peyniri, 200 ml İçim Krema, 100 gr taze soğan, 2 çorba kaşığı limon suyu, 6 adet yumurtanın beyazı, 100 ml sıcak su, 2 adet yaprak jelatin, 1 tutam dereotu. - Hazırlanışı: 1. Beyaz, Labne ve Taze peynirleri geniş bir kasede iyice karıştırın. 2. Üzerlerine kremayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. 3. Yaprak jelatinleri soğuk suya koyun ve 10 dakika bekletin. 4. Sıcak suya ekleyip karıştırın. 5. Yumurta aklarını bir cam kaseye alıp mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. 6. Peynirli karışıma azar azar alttan üste katlayarak karıştırarak ekleyin. 7. Karışımın üzerini örtün ve dondurucuda 6 saat kadar bekletin. 8. Buzdolabından alıp dinlendirdikten sonra isterseniz sade, isterseniz ekmek ya da kraker üzerine dereotuyla süsleyerek servis edin