Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Terin yapımı, türüne göre değişiklik gösterebilir. İşte iki farklı terin tarifi:
- Çikolatalı Terin Tarifi:
- Malzemeler: 2 su bardağı taze krema, 400 gram bitter çikolata, 4 adet yumurtanın sarısı, 2 adet bütün yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı kahve 1.
- Hazırlanışı:
- Kremayı kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın 1.
- Çikolataları iri parçalar halinde doğrayıp kremanın içine atın ve ocağı kapatıp sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın 1.
- Çikolata eriyince yumurtaları, yumurta sarılarını, şekeri ve kahveyi ilave edip çırpma teli ile iyice çırpın 1.
- Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün ve içi su dolu bir fırın tepsisinin içine yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin 1.
- Fırından aldıktan sonra isteğe göre üzerine kakao serpin, vanilyalı dondurma ve taze nane ile birlikte servise hazır edin 1.
- Peynir Terin Tarifi:
- Malzemeler: 350 gr İçim Beyaz Peynir, 350 gr İçim Taze Peynir, 150 gr İçim Labne Peyniri, 200 ml İçim Krema, 100 gr taze soğan, 2 çorba kaşığı limon suyu, 6 adet yumurtanın beyazı, 100 ml sıcak su, 2 adet yaprak jelatin, 1 tutam dereotu 2.
- Hazırlanışı:
- Beyaz, Labne ve Taze peynirleri geniş bir kasede iyice karıştırın 2.
- Üzerlerine kremayı ekleyin ve çırpmaya devam edin 2.
- Yaprak jelatinleri soğuk suya koyun ve 10 dakika bekletin 2.
- Sıcak suya ekleyip karıştırın 2.
- Yumurta aklarını bir cam kaseye alıp mikserle köpük gibi olana kadar çırpın 2.
- Peynirli karışıma azar azar alttan üste katlayarak karıştırarak ekleyin 2.
- Karışımın üzerini örtün ve dondurucuda 6 saat kadar bekletin 2.
- Buzdolabından alıp dinlendirdikten sonra isterseniz sade, isterseniz ekmek ya da kraker üzerine dereotuyla süsleyerek servis edin
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: