Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arpanın Faydaları:
- Kolesterolü düşürür 14. Beta-glukan lifi, safra asitlerine bağlanarak "kötü" kolesterolü azaltır 45.
- Kan şekerini kontrol eder 13.
- Kalp sağlığını destekler 25. Potasyum, folat ve B6 vitamini içerir 45.
- Kemik sağlığını destekler 45. Fosfor, kalsiyum, magnezyum ve çinko içerir 45.
- Sindirim sistemine faydalıdır 35. Lif içeriği kabızlığı önler ve düzenli bağırsak hareketlerini destekler 35.
- Kilo vermeye yardımcı olur 125. Lif içeriği tokluk hissi sağlar 15.
- Antioksidan sağlar 25. E vitamini, beta-karoten, lutein ve zeaksantin içerir 5.
Arpanın Zararları:
- Çölyak hastalığı riski 13. Arpa, glüten içerir, bu nedenle çölyak hastaları için uygun değildir 13.
- Sindirim sorunları 15. Aşırı tüketim, bağırsaklarda gaz sancılarına ve rektal kanamalara neden olabilir 15.
- Alerjik reaksiyonlar 1.
- Karaciğer ve solunum sorunları 1. Aşırı tüketim, karaciğeri yorabilir ve solunum rahatsızlıklarına yol açabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: