Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Anksiyeteyi tetikleyen bazı yiyecekler:
- Kafein: Kahve, latte, cappuccino, espresso, bazı çaylar, enerji içecekleri ve çikolata 12.
- Tuz: Tansiyonu artırarak huzursuzluk ve sinirliliğe neden olabilir 1.
- Gıda katkı maddeleri: Tatlandırıcılar (aspartam), yüksek fruktozlu mısır şurubu, MSG ve gıda boyaları 13.
- Şeker: Rafine şekerler, hamur işleri, kekler, paketlenmiş ekmekler ve granola barlar 124.
- Abur cuburlar: İşlenmiş gıdalar, fast food, kızarmış yiyecekler ve paketlenmiş atıştırmalıklar 15.
- Glutenli ürünler: Buğday, arpa ve çavdar ürünleri 12.
- Süt ürünleri: Tam yağlı süt ve süt ürünleri 2.
- Alkol: Serotonin ve diğer nörotransmitter seviyelerini değiştirerek kaygıyı kötüleştirebilir 24.
Her bireyin gıdalara verdiği tepki farklı olduğu için, anksiyete yaratan yiyecekleri belirlemek için kişisel gözlem yapmak önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: