• Buradasın

    Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği 28. madde nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin 28. maddesi, kat yükseklikleri ile ilgilidir ve şu şekildedir:
    Kat yükseklikleri uygulama imar planında daha fazla belirlenmemiş ise döşeme üst kotundan döşeme üst kotuna olmak üzere en fazla 1:
    1. Ticaret bölgelerinde:
      • Zemin katlarda 4.50 metre,
      • Asma katlı zemin katlarda 5.50 metre 2.
    2. Ticaretin de yapılabildiği karma alanlarda:
      • Zemin katlarda 4.50 metre,
      • Asma katlı zemin katlarda 5.50 metre,
      • Diğer katlar konut ise 3.60 metre, konut harici ise 4.00 metre 1.
    3. Konut bölgelerinde:
      • Zemin ve normal katlarda 3.60 metre 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    İmar mevzuatına göre yapı alanı nedir?
    İmar mevzuatına göre yapı alanı, karada ve suda, daimi veya muvakkat, resmi ve hususi yeraltı ve yerüstü inşaatı ile bunların ilave, değişiklik ve tamirlerini içine alan sabit ve müteharrik tesislerin toplam alanını ifade eder.
    İmar mevzuatına göre yapı alanı nedir?
    İmar planında hangi alanlar var?
    İmar planında aşağıdaki alanlar yer alır: 1. Yeşil Alanlar: Dinlenme, gezinti, piknik ve eğlence alanları, çocuk bahçeleri. 2. Spor ve Oyun Alanları: Stadyumlar, açık ve kapalı otoparklar, büfe ve lokanta gibi ticari üniteler. 3. Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı: Sergi salonu, müze, sinema, tiyatro, kütüphane, kreş, anaokulu, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu. 4. İbadet Yeri: Dini tesise ait lojman, kütüphane, gasilhane, şadırvan, tuvalet. 5. Mezarlık Alanı: Mezar yerleri, morg, gasilhane, tuvalet, otopark. Ayrıca, sanayi bölgeleri, ticaret alanları ve karma kullanım alanları da imar planında belirtilen diğer alanlardır.
    İmar planında hangi alanlar var?
    İmar Kanunu'na göre kaç çeşit imar vardır?
    İmar Kanunu'na göre dört ana imar planı çeşidi bulunmaktadır: 1. Nazım İmar Planı: Gayrimenkuller için yapılan ve uygulama imar planının temelini oluşturan plandır. 2. Çevre Düzeni Planı: En az bir ilin tamamında geçerli olan ve 1/25bin ölçeklerinde yapılan planlardır. 3. Bölge Planı: Devlet Planlama Teşkilatı tarafından yapılan veya yaptırılan, sektörel hedefleri ve altyapı dağılımlarını belirleyen planlardır. 4. Mekânsal Strateji Planı: Ülke genelinde veya gerekli görülen bölgelerde hazırlanan, sosyo-ekonomik politikalar ile stratejileri mekânla ilişkilendiren planlardır.
    İmar Kanunu'na göre kaç çeşit imar vardır?
    3194 sayılı imar kanunu nedir?
    3194 sayılı İmar Kanunu, yerleşme yerleri ve bu yerlerdeki yapılaşmaların plan, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamak amacıyla düzenlenmiş bir kanundur. Kanunun bazı önemli maddeleri: - Kapsam: Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan yerlerde yapılacak planlar ve inşa edilecek resmi ve özel bütün yapılar bu kanun hükümlerine tabidir. - Nazım ve Uygulama İmar Planları: İmar planları, nazım imar planı ve uygulama imar planından oluşur. - Yıkılacak derecede tehlikeli yapılar: Bu tür yapıların sahiplerine, tehlikenin giderilmesi için tebligat yapılır ve süre verilir. - Planların hazırlanması ve yürürlüğe konulması: İmar planları, ilgili belediyelerce yapılır veya yaptırılır ve belediye meclisince onaylanarak yürürlüğe girer.
    3194 sayılı imar kanunu nedir?
    Planlı alanlar tip imar yönetmeliği yürürlükten kalktı mı?
    Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği yürürlükten kalkmamıştır, ancak 3/7/2017 tarihinde yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile değiştirilmiştir.
    Planlı alanlar tip imar yönetmeliği yürürlükten kalktı mı?
    Planlı alan imar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girdi?
    Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, 3 Temmuz 2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
    Planlı alan imar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girdi?
    Planlı alanlar imar yönetmeliği nedir?
    Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, yapılaşma ve projelendirme süreçlerini düzenlemek amacıyla hazırlanmış bir yönetmeliktir. Yönetmeliğin bazı temel amaçları: - Plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşmayı sağlamak; - Yenileme ve dönüşüm uygulamalarını denetlemek; - Yapılaşmaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen tanımlara göre hayata geçirilmesini sağlamak. Kapsamı, uygulama imar planı bulunan alanları kapsar.
    Planlı alanlar imar yönetmeliği nedir?