Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mühür fekki (bozma) suçuna dair bazı emsal kararlar bulunmaktadır:
- Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nin 2015 tarihli kararı: Bir kişi, icra memurları tarafından mühürlenmiş bir gayrimenkulün mührünü açarak mal sahibi tarafından izinsiz kullanılmasına neden olmuştur 1. Mahkeme, bu durumu mühür fekki suçu olarak değerlendirerek sanığa 1 yıl hapis cezası vermiştir 1.
- Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nin 2016 tarihli kararı: Bir işletmenin ruhsatı mühürlenmişken, işletme sahibi mührü bozarak işletmeye devam etmiştir 1. Mahkeme, işletme sahibinin mühür fekki suçu işlediğine ve bu durumun devlet otoritesine zarar verdiğine hükmederek 8 ay hapis cezası vermiştir 1.
- Yargıtay 15. Ceza Dairesi'nin 2018 tarihli kararı: Bir kamu binasında, mühürlü kapının açılması ve mühürlerin izinsiz bozulması durumunda, mahkeme bu davranışı müstehcenlik olarak değerlendirerek sanığa 1,5 yıl hapis cezası vermiştir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: