• Buradasın

    Memur hangi hallerde görevden uzaklaştırılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Memur, aşağıdaki hallerde görevden uzaklaştırılabilir:
    1. Hizmet kusurları veya suç işlediğine dair kuvvetli şüphe bulunması 12. Bu durum, disiplin soruşturması veya ceza kovuşturması başlatıldığında ortaya çıkar 12.
    2. Görevini kötüye kullanma, yolsuzluk, suistimal veya yasadışı faaliyetler gibi ciddi suçlamalar 15.
    3. Kamu hizmetlerinin gerektirdiği ahlaki ve mesleki niteliklerden yoksunluk 5.
    Görevden uzaklaştırma kararını; atamaya yetkili amirler, bakanlık ve genel müdürlük müfettişleri, illerde valiler ve ilçelerde kaymakamlar verebilir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Memura geri dönüş hakkı var mı?
    Evet, memura geri dönüş hakkı vardır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, istifa eden memurlar belirli şartları sağladıklarında iki kez daha memuriyete dönebilirler. Geri dönüş için gerekli şartlar şunlardır: - İstifa edilen sınıfta boş kadro bulunması. - Ayrılan memurun, ayrıldığı tarihte sahip olduğu aylık derecesine eşit bir dereceye atanabilmesi. Memurlar, talep dilekçesi ile eski veya başka bir devlet kurumuna tekrar atanabilirler.
    Memura geri dönüş hakkı var mı?
    Açığa alınan memur ne zaman göreve döner?
    Açığa alınan memur, idari soruşturma nedeniyle görevden uzaklaştırılmışsa en geç 3 ay sonra görevine dönebilir. Ceza kovuşturması nedeniyle açığa alınma durumunda ise, ilgili amir her iki ayda bir memurun durumunu inceleyerek görevine dönüp dönmemesi hakkında karar verir.
    Açığa alınan memur ne zaman göreve döner?
    Görevde olan memur açığa alınabilir mi?
    Evet, görevde olan bir memur açığa alınabilir. Açığa alma, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137-145. maddeleri arasında düzenlenen önleyici bir tedbir olarak uygulanır. Açığa alma kararı, ilgili yetkili amirler tarafından alınır ve bu karar idari makamlarca verilir.
    Görevde olan memur açığa alınabilir mi?
    Görevden uzaklaştırma cezası kaç yıl?
    Görevden uzaklaştırma cezası, disiplin kovuşturması durumunda en fazla 3 ay devam edebilir.
    Görevden uzaklaştırma cezası kaç yıl?
    Memurlar hangi suçlardan dolayı kısıtlanır?
    Memurlar, devlet memurluğuna engel olan suçlardan dolayı kısıtlanırlar. Bu suçlar şunlardır: 1. Devletin güvenliğine karşı suçlar. 2. Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar. 3. Zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik gibi suçlar. 4. Güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma gibi suçlar. 5. Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçları. Ayrıca, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmak da memuriyete engel teşkil eder.
    Memurlar hangi suçlardan dolayı kısıtlanır?
    Devlet memurluğundan çıkarma cezası hangi maddededir?
    Devlet memurluğundan çıkarma cezası, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinde düzenlenmiştir.
    Devlet memurluğundan çıkarma cezası hangi maddededir?
    657'ye tabi memur ne demek?
    657'ye tabi memur, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre çalışan ve Devlet'in genel idare esaslarına göre yürüttüğü asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa eden memur demektir.
    657'ye tabi memur ne demek?