• Buradasın

    Devlet memurluğundan çıkarma cezası hangi maddededir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Devlet memurluğundan çıkarma cezası, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinde düzenlenmiştir 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Hangi disiplin cezası memurluktan çıkarır?
    Devlet memurluğundan çıkarma cezası, memurluktan çıkaran en ağır disiplin cezasıdır.
    Hangi disiplin cezası memurluktan çıkarır?
    657 sayılı devlet memurları kanunu 131 madde nedir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 131. maddesi, "Cezai Kovuşturma ile Disiplin Kovuşturmasının Bir Arada Yürütülmesi" başlığını taşır ve şu hükümleri içerir: 1. Aynı olaydan dolayı memur hakkında ceza mahkemesinde kovuşturmaya başlanmış olması, disiplin kovuşturmasını geciktiremez. 2. Memurun ceza kanununa göre mahkum olması veya olmaması halleri, ayrıca disiplin cezasının uygulanmasına engel olamaz. 3. 160 sayılı Devlet Personel Dairesi Kurulması Hakkında Kanunun 4. maddesinde sayılan kuruluşlarda çalışan personel hakkında özel bir düzenleme yapılmıştır; bu personelle ilgili soruşturma ve karar suretleri ilgili bakanlık veya kuruma gönderilir.
    657 sayılı devlet memurları kanunu 131 madde nedir?
    657 sayılı devlet memurları kanunu 108. madde nedir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 108. maddesi, aylıksız izin konusunu düzenler. Bu maddeye göre: 1. Memura, bakmaya mecbur olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya önemli bir hastalığa tutulmuş olması hallerinde, bu hallerin raporla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine en çok altı aya kadar aylıksız izin verilebilir. 2. Doğum yapan memurlara, istekleri halinde 12 aya kadar aylıksız izin verilir. 3. Yurt dışına Devlet tarafından gönderilen öğrenci ve memurlarla, yurt içine ve yurt dışına sürekli görevle atanan memurların eşlerine, memuriyetleri süresince her defasında bir yıldan az olmamak üzere en çok sekiz yıla kadar aylıksız izin verilebilir. 4. Aylıksız izin süresinin bitiminde veya mazeret sebebinin kalkmasını izleyen on gün içinde görevine dönmeyenler, memuriyetten çekilmiş sayılırlar.
    657 sayılı devlet memurları kanunu 108. madde nedir?
    657 sayılı devlet memurları kanunu kaç maddeden oluşur?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 117 maddeden oluşur.
    657 sayılı devlet memurları kanunu kaç maddeden oluşur?
    Devlet Memurları Kanunu 48 madde nedir?
    Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi, devlet memurluğuna alınacaklarda aranacak genel ve özel şartları belirler. Genel şartlar şunlardır: 1. Türk vatandaşı olmak. 2. Kanundaki yaş şartlarını taşımak. 3. Kanundaki öğrenim şartlarını taşımak. 4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. 5. Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile belirli suçlardan mahkûm olmamak. 6. Askerlik hizmetini tamamlamış, ertelemiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak. 7. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığının bulunmamak. Özel şartlar ise hizmet görülecek sınıfa göre belirlenen ek şartlardır.
    Devlet Memurları Kanunu 48 madde nedir?
    Devlet memurları kanunu 94 madde nedir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesi, devlet memurlarının çekilme (istifa) işlemlerini düzenler: Maddeye göre: 1. Devlet memuru, bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. 2. Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır. 3. Çekilmek isteyen memur, yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. 4. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir. 5. Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartıyla bir ay kaydına tabi değildirler.
    Devlet memurları kanunu 94 madde nedir?
    657 sayılı devlet memurları kanunu nedir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 14 Temmuz 1965 tarihinde yürürlüğe konulmuş, kamu hizmetlerinin memurlar ve diğer kamu görevlileri tarafından yürütülmesini düzenleyen temel kanundur. Kanunun temel ilkeleri: 1. Sınıflandırma: Devlet memurlarını görevlerinin gerektirdiği niteliklere ve mesleklere göre sınıflara ayırma. 2. Kariyer: Memurlara, yaptıkları hizmetler için gerekli bilgilere ve yetişme şartlarına uygun şekilde ilerleme imkanı sağlama. 3. Liyakat: Kamu hizmetlerine girmeyi, ilerleme ve yükselmeyi liyakat sistemine dayandırma. Kanunun kapsadığı istihdam şekilleri: 1. Memur. 2. Sözleşmeli personel. 3. Geçici personel. 4. İşçiler.
    657 sayılı devlet memurları kanunu nedir?